Hoe schrijf ik een leesbare tekst op het forum !

Hoe heb je welke modificaties of andere zaken aan je MR2 uitgevoerd? Om andere leden te laten zien hoe het moet, kun je onder dit board je uitleg geven.
Let op: dus niet voor vragen, want niemand kan je hier antwoord geven....

Moderator: Pieten

Gebruikersavatar
robbert
Ik lul al aardig mee !
Berichten: 74
Lid geworden op: 29 Dec 2006, 10:13
Type MR2: AW11

Bericht door robbert »

In de taal plaatst men een punt aan het einde van een zin om duidelijk te maken dat de zin is afgelopen. Bij een punt is het gebruikelijk om even te wachten alvorens de volgende zin te lezen.
Een punt wordt gevolgd door een spatie, waarna de volgende zin begint met een hoofdletter.

Zonder punten en hoofdletters (aan het begin van een zin) wordt een tekst moeilijk leesbaar:
op een zonnige zomerdag kocht een man uit Egypte een kameel de kameel had twee grote bulten op zijn rug en vier poten een groot huis twee vrouwen een mooie auto en een hotel was het eigendom van de man uit Egypte in Nederland regent het wel eens maar in de woestijn is het heel droog

Met punten en hoofdletters ziet de tekst er als volgt uit:
Op een zonnige zomerdag kocht een man uit Egypte een kameel. De kameel had twee grote bulten op zijn rug en vier poten. Een groot huis, twee vrouwen, een mooie auto en een hotel was het eigendom van de man uit Egypte. In Nederland regent het wel eens, maar in de woestijn is het heel droog.

Een of meer punten worden ook gebruikt in afkortingen (d.w.z.; a.h.w.; bv.) of om het eind van een afkorting te markeren (ds.; mr.; drs.). Na zo'n punt wordt geen hoofdletter gebruikt in het volgende woord, tenzij dit het eerste woord van de volgende zin is. Na een afkortingspunt komt geen extra punt om het einde van de zin aan te duiden.
Aan het eind van een titel (niet persoonsaanduidend bedoeld, dus van een artikel, hoofdstuk, paragraaf, etc.) of tussenkopje staat nooit een einderegelpunt, zelfs niet als het om een zin gaat.
Plaats reactie