27-06-2021 - Eifel-Ring Toer 2021 I.

Overige meetings. Dus ledenmeetings of zusterclub meetings Ook in het buitenland dus...

Moderator: Pieten

Plaats reactie
MarcoTwo
Berichten: 7457
Lid geworden op: 28 Dec 2006, 13:13
Type MR2: SW20/21/22 + ZZW30
Contact:

27-06-2021 - Eifel-Ring Toer 2021 I.

Bericht door MarcoTwo »

Een klassieker... een prachtige toerrit door de Eifel in de buurt van de Nürburgring. De bekende rit met de standaard route (incl. routebeschrijving) vanaf Maastricht binnendoor naar de Nürburgring.

Eifel-Ring Toer 2021
Datum: zondag 27 juni 2021
Verzamelen: tussen 09:45 en 10:15 daarna direct vertrekken
Lokatie: parking bij McDonalds De Geusselt, Stadionplein 2 te Maastricht (bij MVV) NL.
Net als bij een aantal traditionele Eifeldagen (vertreklokatie is niet altijd hetzelfde) verzamelen we op de parking bij McDonalds Maastricht bij De Geusselt (de BP om af te tanken met Ultimate98 kom je naast de parking tegen) om vanaf daar gezamenlijk te vertrekken voor de binnendoorrit richting de Nürburgring.


Aangezien het altijd mogelijk is dat er gaten ontstaan in het treintje onderweg, plaats ik hieronder de link naar de routebeschrijving om zélf uit te printen en mee te nemen. Bij de meeste navigaties is het instellen van Adenau-centrum (Duitsland) en dan vermijd snelwegen voldoende om in grote lijnen al de juiste richting uit gestuurd te worden.

http://www.marotaxaties.nl/Toerri.../Ro ... htRing.pdf
Kies "geavanceerd en niet beveiligd".

Bij een dergelijke grote groep als de "1x per jaar onbeperkte deelname versie" met doorgaans tientallen aanmeldingen, splitst de groep zich vanzelf op in meerdere treintjes, waarbij we elkaar onderweg (of anders op het eindpunt) vanzelf weer tegen komen.
Constant op elkaar wachten, werkt in de praktijk niet, afhankelijk van het aantal deelnemers natuurlijk. Bij een wat grotere groep, is opsplitsen handiger.

Iedereen kan gewoon in zijn eigen tempo rijden, we nemen zowiezo geen overbodige risico's, echter het is wel een vermoeiende dag met veel stuurmanswegen!!

Ook geschikt voor minder ervaren rijders, het tempo is vlot, maar we genieten ook van de omgeving.

Het aantal deelnemers is theoretisch onbeperkt als iedereen de routebeschrijving mee neemt. NIET vergeten uit te printen dus!

Het leading treintje pakt meestal net voor Monschau een alternatieve en zeer bochtig traject om om de hoek bij het onderstaande stoppunt uit te komen. Voor echte rijders.

De route is vrij simpel en na ongeveer drie kwartier ontmoeten we elkaar weer bij de bekende pleisterplaats Schwingsborn in de lange bocht in de B258 bij Monschau, waar evt. koffie of andere consumpties genomen kunnen worden én... er een toilet is! Mits ze open zijn... dat is niet altijd het geval.
http://www.biker-treff.de/.../Gastst%C3%A4tte...

Aangekomen bij de Nürburgring kunnen we rondom het circuit leuke weggetjes verkennen en o.a. de bekende spottersplaatsen aandoen: Breitscheid (parkeren meestal bij de Rewe, schuin tegenover de Lidl) of Brünnchen en de wat minder bekende plaatsen.

***De kans is aanwezig dat de spottersplaatsen nog niet (volledig) geopend zijn, dan maken we een rondje over mooie wegen door de Eifel heen!***
LET OP: Na aankomst op de parking bij Breitscheid (daar hapje eten/drinken op het terras bij Opa Strack tussen de slagbomen, en wat rondkijken) blijven we een uur ter plaatse, na dat uur vertrekken we vanaf de parking (mits cabrioweer) voor een waanzinnig mooie toerrit van ruim een uur door bochtige groene valleien, bossen en kleine dorpjes. We komen dan weer terug waar we gestart zijn en kunnen vanaf daar weer naar de spottersplaatsen toe of zelf een rondje rijden op de baan (Touristenfahrten).
***Mits mogelijk!***

Iedereen is vrij om te gaan en staan wat je zelf wilt doen. Dus alleen rondkijken of meetoeren of weer binnen door terug naar Maastricht rijden, ga je gang!

Aan het eind van de middag (tegen 17.30) eten we doorgaans bij Pinoccio in Adenau centrum.

Liefhebbers kunnen er ook een weekeindje van maken. Ikzelf pak meestal een overnachting in Zuid Limburg en ga zaterdag al die kant op.
Natuurlijk alles op eigen risico en kosten.

De route naar het verzamelpunt: A2 richting Maastricht volgen, NIET de tunnels nemen, maar vlak voor Maastricht rechts aanhouden (uit mijn hoofd afslag 53) en bovenaan linksaf richting de gele M, na het tanken bij de BP verkeerslichten oversteken en twee keer links en naast elkaar gaan staan (foto's!) op de grote parking.

Denk aan een laadsnoer voor de GSM en sla wat 06 nummers op van medetreiners (van mijzelf nulnul31zes 22374655.
Deel jouw nummer even met me, dan maken we een WhatsApp groep aan voor deze dag en kunnen we ter plaatse ook melden wat we doen en waar we zijn (live lokatie delen), mocht de groep zich opsplitsen.
MarcoTwo
Berichten: 7457
Lid geworden op: 28 Dec 2006, 13:13
Type MR2: SW20/21/22 + ZZW30
Contact:

Re: 27-06-2021 - Eifel-Ring Toer 2021 I.

Bericht door MarcoTwo »

Deelnemerslijstje tot nu toe:
1. Marco Roeleveld - S2000
2. Martin - F-Type V8SC
3. MAC + Reanne - MX-5 NA
4. Peter H - MR2 Spyder
5. Erik N. - MR2 1.6
6. Erik S - MR2 Spyder
7. Rick V. - VW Golf R
8. Guy W. - S2000 of NSX
9. Glenn J - Lancer Turbo?
10. Ho C. - MX-5 NA
11. Yuri A. - S2000
12. Peter R. - Renault Clio RS Cup
13. Terry J. - Ford Fiesta ST260
14. Robin J. - Ford Focus 1.6T180
15. Sven W. -SEAT Cupra
16. ....
MarcoTwo
Berichten: 7457
Lid geworden op: 28 Dec 2006, 13:13
Type MR2: SW20/21/22 + ZZW30
Contact:

Re: 27-06-2021 - Eifel-Ring Toer 2021 I.

Bericht door MarcoTwo »

De klassieke routebeschrijving om te printen: https://www.marotaxaties.nl/Toerritten/ ... axS3e6U9ds
Plaats reactie