Elfstedentocht

Moderator: Pieten

Plaats reactie
Gebruikersavatar
MR2lars
Ik lul al aardig mee !
Berichten: 136
Lid geworden op: 27 dec 2006, 21:37

Elfstedentocht

Bericht door MR2lars »

En dan ineens is er toch een Elfstedentocht in 2023. It giet oan!
Gelukkig niet op de schaats, want ik moet er niet aan denken om 200 kilometer in de Friese kou te gaan schaatsen (hoe knap het ook is van de mensen die dit wel op de schaats kunnen redden).
Tussen half 10 en half 11 werd er verzameld bij de van der Valk in Leeuwarden, wat met name bij het vertrek de nodige aandacht trok.
Het was weer een mooie verzameling van MR2 ‘s en auto ’s die in meer of mindere mate verwant zijn aan de MR2, waaronder ook zelfs twee Mustangs. Na het nodige bijpraten op de parkeerplaats begon de start van de Tocht der Tochten zonder dat er gekluund hoefde te worden.
Vanaf de start lag het koppel Jelmer/Marino op kop waarna de rest ondanks diverse ontsnappingsmogelijkheden van het koningskoppel toch kon blijven volgen waarna we over de mooie, maar enigszins natte Friese weggetjes weer door een aantal mooie Friese plaatsen kwamen.
Via Sneek kwamen we uiteindelijk allemaal aan in IJlst, ondanks een slinkse poging van Everhard, terwijl hij op de tweede plaats reed, om de rest van de groep af te schudden.
Hier konden we mooi konden genieten van wat drinken met gebak, waarbij ook de warme chocolademelk niet verkeerd was.
Ook kwamen we er hier achter (zie foto) dat mobiel bellen in Friesland nog niet overal gemeengoed is.
Nadat iedereen weer genoeg was aangesterkt om verder te gaan werd de tocht voortgezet, waarbij onder meer Sloten, Stavoren, Hindeloopen en Workum werden aangedaan. Tijdens de route werd het tempo alleen wel bruut verstoord door een tweetal Dafjes, waarbij we uiteindelijk met iets vertraging aankwamen bij het restaurant in Makkum. Blijkbaar heeft de Wild Bunch een behoorlijk liberaal gehalte, want de serveerster vroeg of wij de groep van de VVD waren.
Hier kon uiteindelijk uitgebreid ook de inwendige mens worden verzorgt, aangezien zo ’n tocht de nodige calorieën vreet. Ook werd besloten dat we de tocht iets moesten inkorten gezien de verstreken tijd. Het grote voordeel hiervan is wel dat we nog het tweede deel van de tocht tegoed hebben. Uiteindelijk kwamen we via Franeker terecht bij het eindpunt van vandaag in Joure, waarbij het eerder genoemde koningskoppel terecht als eerste over de meet kwam.
Na een dankwoord van Erik zat deze -waarschijnlijk- laatste rit van 2023 er weer op, en kijkt, denk ik, iedereen al weer naar volgend jaar uit, want een nieuw jaar betekent uiteraard ook weer nieuwe meetings.
Jelmer bedankt voor het organiseren, en verder iedereen weer bedankt voor de gezelligheid.
Tot 2024!
Gebruikersavatar
erikmr
Berichten: 4424
Lid geworden op: 21 dec 2006, 23:16
Type MR2: AW11
Contacteer:

Re: Elfstedentocht

Bericht door erikmr »

8) het was weer reuze gezellig
Thanks voor het verslag Lars :dux-blij_thumb-up: :dux-blij_thumb-up: :dux-blij_thumb-up:
Gebruikersavatar
MR2lars
Ik lul al aardig mee !
Berichten: 136
Lid geworden op: 27 dec 2006, 21:37

Re: Elfstedentocht

Bericht door MR2lars »

Graag gedaan!
Was zeker weer gezellig! Op naar de volgende meeting :applaus-smiley: :applaus-smiley: :applaus-smiley:
Plaats reactie